خلاصه اي کوتاه از آنچه قرار است مطالعه بفرماييد.


اگرشما دنبال يک زبان برنامه نويسي ساده و درعين حال قدرتمند و کاربردي هستيد، پيشنهاد مي‌کنيم يادگيري پايتون را حتما در برنامه‌ي خود قرار دهيد. شما مي‌توانيد در يک دوره کوتاه ، قواعد برنامه نويسي در اين زبان را ياد گرفته و بعد به طور تخصصي وارد يک زيرشاخه خاص آن مثلا وب شويد.
در اين مقاله من قصد دارم يک توضيح جامع ولي مختصر از پايتون به شما داده و ويژگي و برگ برنده هاي آن را نسبت به ديگر زبان هاي برنامه نويسي براي شما توضيح دهم .
از تاريخچه ي آن با شما صحبت کرده و شرکت ها و نرم افزارهايي که تحت اين برنامه نوشته شده اند را به شما معرفي کنم تا بيشتر و بهتر از قدرت پايتون آگاه شويد .


 


پايتون چيست و چگونه وارد دنياي برنامه نويسي شد؟


 امروزه تعداد زبان هاي برنامه نويسي بسيار زياد است و هر کدام کاربردهاي مختلف و بالطبع مزايا و معايب خودشان را دارند


يکي از زبان‌ هاي برنامه نويسي بسيار مطرح در بين برنامه نويسان پايتون است که روز به روز به ميزان محبوبيت آن افزوده مي شود.


در سال 1990، Guido van Rossum اولين نسخه پايتون را به جهانيان معرف کرد و انقلابي مهم را در دنياي برنامه نويسي کنوني رقم زد.
يک سال بعد يعني در سال 1991، مفاهيم مهمي مثل Class ،List  و String در پايتون عرضه و پشتيباني شد ، همچنين از مهمترين ويژگي هايي که در اين سال به اين زبان اضافه شد، مي توان به پشتيباني از Lambda ،map  و Filterاشاره کرد. همه اين موارد دست به دست هم داده بودند تا برنامه نويسي تابعي در پايتون راحت تر انجام شود.


در سال 2000 تحولي بزرگ براي زبان پايتون اتفاق افتاد. در اين سال پايتون 2 معرفي شد و برنامه نويسان زيادي از آن استقبال کردند. مهم‌ترين تغييري که در اين نسخه شاهد بوديم، پشتيباني از Unicode  بود.


با اينکه پايتون 2 بسيار خوب بود، اما هنوز هم نياز به يک سري تغييرات و بهبودها داشت. در سال 2008 پايتون 3 معرفي شد تا مشکلات رايج در نسخه قبلي را حل کرده و روش‌هاي قديمي برنامه نويسي را حذف کند. بعد از اين نسخه پايتون‌کارها به دو گروه تقسيم شدند، برنامه نويساني که به پايتون 2 مسلط هستند و برنامه نويساني که با پايتون 3 کار مي‌کنند.
از همان سال 2008 تا امروز بسياري از شرکت‌هاي فعال در حوزه IT زيرساخت خود را به پايتون 3 انتقال داده‌اند و ساير شرکت‌ها هم در حال مهاجرت به اين نسخه هستند.


 


ويژگي هاي زبان برنامه نويسي پايتون چيست و چه کارهايي مي تواند براي ما انجام دهد؟


اولين و مهمترين ويژگي اين زبان سادگي و آساني آن مي باشد.
اين ويژگي ‌، آموزش پايتون را به يکي از بهترين گزينه ها براي انتخاب کساني تبديل کرده است که قصد دارند براي اولين بار به آموزش برنامه نويسي بپردازند.
پايتون را خيلي سريع مي توانيد ياد بگيريد و به سرعت کدنويسي را با آن شروع کنيد. اما اشتباه نکنيد، سادگي پايتون به معناي ضعيف بودن آن نيست، بلکه پايتون يک زبان برنامه نويسي مفسري، چندمنظوره و سطح بالاست که از شي گرايي و برنامه نويسي ساختار يافته به طور کامل پشتيباني مي کند.
از پايتون به طور گسترده درتمام عرصه ها استفاده مي‌شود و براي آن فرقي نمي کند که هدف شما از استفاده آن ايجاد وب اپليکيشن و برنامه نويسي دسکتاپ است و يا حتي برنامه نويسي هوش مصنوعي و يادگيري ماشيني، اين زبان به بهترين نحو از عهده تمام آن ها بر خواهد آمد و به ‌جرات مي‌توان ادعا کرد که در ديگر زمينه هاي برنامه‌ نويسي به شما کمک بزرگي خواهد کرد.



از ويژگي هاي ممتاز پايتون ميتوان به قدرت ، انعطاف و داشتن ساختاري بسيار منظم اشاره کرد که کدنويسي در آن بسيار راحت است.
اين زبان برنامه نويسي تمرکز زيادي روي خوانايي کدها دارد، به طوري که هر کسي مي‌تواند به راحتي کدهاي اين زبان را بخواند و با آن ارتباط برقرار کند.


توسعه دهندگان وب و کدنويسان برتر به راحتي براي پايتون کتابخانه هاي زيادي طراحي کردند وشايد  به لطف آن‌ها بود که پايتون کتابخانه‌هاي مشهوري دارد که قطعا در توسعه و پيشرفت آن نقش مهمي ايفا کرده است.


اين کتابخانه‌ها بودند که پايتون را محبوب‌تر کرده و پاي اين زبان را به حوزه‌هاي مختلفي مثل طراحي سايت، طراحي اپليکيشن، هوش مصنوعي و … باز کردند.


يکي ديگر از ويژگي هاي مهم پايتون چند پلتفرم بودن اون هست. شما ميتونيد برنامه رو بدون تغيير يا با تغييرات جزئي در سيستم عامل هاي مختلفي اجرا کنيد. برنامه هاي نوشته شده با پايتون بر روي سيستم عامل هاي ويندوز، مکينتاش، يونيکس، لينوکس، سولاريس و … قابل اجرا هست که اين ويژگي قدرت زيادي رو به برنامه نويسان اين زبان داده. پايتون از برنامه نويسي شئ گرا به خوبي پشتيباني ميکنه. از ديگر ويژگي هاي پايتون قابليت درون سازي کد هست.
اين ويژگي به اين معني هست که ميتونيد قسمتي از برنامه رو با زبان ديگري بنويسيد و اون رو در ميان کدهاي پايتون قرار بديد. به عنوان مثال از کدهاي زبان جاوا يا C++ ميتونيد در درون کدهاي برنامه تون که به زبان پايتون نوشته شده استفاده کنيد.


 


برنامه نويسي پايتون


 


براي شروع يادگيري پايتون از نسخه 2 شروع کنيم يا نسخه 3؟


اوايل که پايتون 3 معرفي شد، بعضي از برنامه نويسان پايتون 2 در مقابل آن موضع گرفتند و استقبال زيادي از اين نسخه نشد. شايد دليل آن تازگي پايتون 3 و ترس از مهاجرت به نسخه جديد اين زبان برنامه نويسي بود. آن زمان کساني که تازه پايتون را شروع مي‌کردند با دو سوال مهم مواجه مي‌شدند:




  • بهترين نسخهزبان برنامه نويسي پايتون چيست؟




  • براي آموزش پايتون بايد کدام يک را انتخاب کنند؟




 


در آن سال ها هنوز پکيج‌ها و کتابخانه هايي پايتون 2 براي پايتون 3 در دسترس نبودند. اين موارد توسعه‌ دهندگان را براي مهاجرت از نسخه 2 به نسخه سوم اين زبان برنامه نويسي نگران مي‌کرد. اما با گذشت زمان اين نسخه از زبان پايتون امتحان خود را پس داد و توانست جايگاه خود را در ميان برنامه نويسان پيدا کند.
با اين حال توسعه دهندگان پايتون، براي نسخه 2 آن آپديت‌هاي جديدي ارائه کردند. اين آپديت ها به برنامه نويسان اين اجازه را مي‌داد که بتوانند برنامه هاي خود را با پايتون 2 کدنويسي کنند، اما در نهايت آن را با پايتون 3 مورد پردازش قرار دهند.



ازتفاوت هاي نسخه 2و3 به شکل کاربردي ميتوان به موارد زير اشاره کرد.


همانطور که اشاره کرديم در پايتون 2 يونيکد به اين زبان برنامه نويسي اضافه شد. اما در پايتون 2 بايد قبل از رشته يک U قرار دهيد اما در پايتون 3 نيازي به اين کار نيست.


يک مشکل ديگر در پايتون 2 مربوط به تقسيم اعداد صحيح است که در پايتون 3 اين مشکل برطرف گرديد. در پايتون 2 اگر عدد 11 را به 5 تقسيم کنيم باقي مانده تقسيم 2 مي‌شود. در صورتي که بايد به عدد 2?2 برسيم. حالا اگر همين تقسيم را با پايتون 3 انجام دهيم، مي‌بينيم که عدد 2?2 را به ما بر مي‌گرداند که قطعا در کارهاي سطح بالاتر و نوشتن کدهاي پيچيده تر بشدت کار ما را آسان تر خواهد کرد.


 


در پايتون براي گرفتن ورودي از کاربر، از دستور input() استفاده مي‌کنيم. در پايتون 3 به طور پيش‌فرض تمام ورودي‌ها رشته در نظر گرفته مي‌شوند. مثلا اگر سن کاربر را بپرسيد و او عدد30 را ارسال کند، سيستم30 را به عنوان يک رشته در نظر گرفته و نوع آن را str قرار مي‌دهد. ولي در پايتون 2 بايد تايع input را به شکل raw_input تعريف کنيد تا به عنوان يک رشته شناخته شود.


خب پس با يک مقايسه ساده و اجمالي ميتوان متوجه شد که پايتون 3 براي شروع کار بهتر و مقبول تراست.


 


امروزه پايتون يکي از پرکاربردترين زبان هاي برنامه نويسي در دنيا است. هرجايي که بحث هوشمندسازي، اتوماسيون و کدنويسي به ميان مي آيد، پايتون هم آنجا حضور خواهد داشت. پايتون علاوه بر کاربردهاي تجاري و صنعتي که دارد، در دانشگاه ها و مدارس سرتاسر دنيا تدريس مي شود.


 


چه شرکت ها و برنامه هايي توسط پايتون نوشته شده اند؟


Instagram: همانطور که همه ما ميدانيم اينستاگرام بزرگترين سرويس اشتراک عکس و ويدئو در دنيا است که البته اخيرا توسط فيسبوک خريداري شد ، کاربران اين شبکه اجتماعي در حال حاضر به بيشتر از يک ميليارد نفر رسيده‌اند. زماني که اينستاگرام با اين تعداد کاربر دست روي چيزي مي‌گذارد، احتمالا آن چيز ارزش امتحان کردن دارد. در حال حاضر اينستاگرام بزرگترين سيستمي است که تحت يکي از فريم ورک هاي پايتون به نام Django پياده‌سازي شده و براي بک اند خود از پايتون استفاده مي‌کند.


Google : همه ميدانيم که قطعا و بدون شک گوگل محبوب ترين و معروف ترين موتور جستجو در سراسر دنياست .
شروع کار گوگل به سال 1996 برمي‌گردد، زماني که دو دانشجوي دکترا با نام‌هاي سرگئي برين و لري پيج، کار خود را روي يک پروژه تحقيقاتي شروع کردند. اين غول فناوري اطلاعات از زبان پايتون در طراحي بسياري از محصولات خود کمک گرفته است.



Drop box : دراپ باکس يکي از بهترين سرويس‌هاي ميزباني فايل است. به کمک حافظه ابري اين سرويس در هر جا که باشيد فقط با دسترسي به اکانت، به فايل‌هاي خود دسترسي خواهيد داشت.
تا به حال فکر کرده‌ايد دراپ باکس چطور به 200 ميليون کاربر رسيد؟
يکي از اين دلايل به گفته ‌ي مديران مياني دراپ باکس استفاده از زباني قدرتمند مثل پايتون بوده است . آن‌ها نه تنها از پايتون استفاده مي‌کنند، بلکه سازنده آن را هم استخدام کرده‌اند تا مراحل استفاده از پايتون در اين شرکت زير نظر توسعه دهنده اصلي پايتون ،که در ابتداي مقاله خدمت شمت معرفي شد انجام شود.


Spotify: اسپاتيفاي به طور قطع يکي از محبوب ترين و بزرگترين سرويس‌هاي اشتراک موسيقي در دنيا است.
اين سرويس در سمت سرور از ابزارهاي مختلفي استفاده کرده که به ادعاي يکي از مهندسين اسپاتيفاي، سهم پايتون در توسعه اين سرويس‌ها 80% بوده است. همانطور که ميبينيد يکي از محبوب ترين برنامه هاي ساخته شده با پايتون اسپاتيفاي است.


Netflix: نتفليکس نام آشنايي در صنعت تلويزيون اينترنتي بوده و در بيش از50
کشور دنيا کاربر دارد. اين شرکت که يکي از بزرگترين سرويس هاي پخش فيلم و سريال به صورت استريم است و در بلاگ خود اخيرا اعلام کرده که از پايتون براي توسعه بخش‌هاي مختلفي استفاده کرده است.


Pinterest: پينترست يک شبکه اجتماعي با تمرکز برتوليد محتواي تصويري است که طبق آمارها در سال 2019 نزديک به 400 ميليون کاربر فعال دارد. امروزه پينترست از فريم ورک جنگو که يکي از فريم ورک هاي پايتون است، استفاده مي‌کند. فريم ورک جنگو يکي از محبوب ترين فريم ورک هاي توسعه وب به شمار مي آيد.


Uber: اگر با اين شرکت آشنايي نداريد بايد بگويم که اسنپ و تپسي  يک کپي موفق از Uber بوده اند.
ميليون‌ها نفر در روز از اين تاکسي اينترنتي استفاده مي‌کنند. اين شرکت از زبان‌هاي مختلفي مثل جاوا استفاده مي‌کند اما دو زبان را به عنوان هسته اصلي معرفي کرده است. يکي Node.js براي تيم بازاريابي و يکي هم پايتون براي بخش‌هاي فني .


Sublime text: يک ويرايشگر متني چند پلتفرمي براي کدنويسي پيشرفته ميباشد و از دستورات زبان هاي برنامه نويسي بسياري پشتيباني ميکنه.


Blender: يک نرم افزار آزاد و متن باز کم حجم و قدرتمند براي ساخت مدل ها و انيميشن هاي سه بعدي ميباشد که در ساخت آن از زبان پايتون استفاده شده است. همچنين اين نرم افزار از زبان پايتون براي اسکريپ نويسي داخل خود استفاده ميکند.


 


جمع بندي:


زبان پايتون طبق آمارها در سال 2019  در صدر ليست محبوب ترين زبان هاي برنامه نويسي قرار دارد و بازارکار آن با توجه به قدرت بالاي اين زبان برنامه نويسي بسيار پر رونق است که در مقاله بالا به طور کامل به آناليز ويژگي هاي آن پرداختيم .


ما در کانون کارآفريني دانشگاه تهران (آمانج) تصميم گرفتيم با توجه به نياز بازارکار، دوره آموزش زبان برنامه نويسي پايتون را براي چندمين بار متوالي و بنابر تقاضاي شما برگزار کنيم. براي آشنايي بيشتر با اين دوره هاي آموزشي ، همراه ما باشيد.

آيا پايتون بهترين و ساده ترين زبان برنامه نويسي است؟

با آساني برنامه نويسي ياد بگيريد فقط با رعايت ….

بهترين زبان برنامه نويسي براي اندرويد چيست؟

برنامه ,پايتون ,زبان ,نويسي ,استفاده ,يک ,برنامه نويسي ,يکي از ,اين زبان ,را به ,در سال ,زبان برنامه نويسي ,برنامه نويسي بسيار ,دنياي برنامه نويسي

مشخصات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها


kahrobafunh مرکز ايده آل gitiorayaneh رسد دانلود بانک لینک های دانلود فیلم ، دانلود سریال و دانلود آهنگ میباشد. free-programing مهماني3 David وی پی اس کرکی amirrzv مرجع کنکور ایران